Saluda de Francisco Escrivà, President de la Fedaveïns

aaeaaqaaaaaaaaooaaaajdq0nzk0mjziltfiotgtndi0ms04mjdllti1owqwztu1zgrizaÉs per mi un honor ser el President de la Federació d’Associacions de Veïns de Gandia (Fedaveïns) pel que això representa. És un honor per mi ser el triat de totes les associacions veïnals d’una ciutat tan important com Gandia. Al mateix temps que és una gran responsabilitat pel meu càrrec tan rellevant.

La Federació naix i viu amb la sola idea d’ajudar als veïns i veïnes de Gandia, compromesos amb la nostra ciutat des dels seus barris, arreplegant les inquietuds i problemes per donar-los solució mitjançant la nostra activitat pròpia i relació amb l’Ajuntament.

La nostra ambició és la de ser una ferramenta útil per a la ciutadania no sols per assumir un paper de representació natural d’aquesta, sinó perquè som part directa de la ciutat. Som persones organitzades de forma voluntària, desinteressada i amb el ferm compromís de fer de Gandia un lloc amable per als seus ciutadans.

A causa d’això, Fedaveïns ha estat present en tots els òrgans de participació ciutadana dels quals es dota l’Ajuntament a través de la seua Carta de Participació: als Plenaris de l’Ajuntament de Gandia, a les Juntes de districte, als Consells de Participació Ciutadana. I a qualsevol comissió o reunió de treball en les quals se’ns ha convidat a participar.

Hem représ la relació amb Fòrum 21, dels quals som participants actius en diverses comissions de treball. Hem acudit al Consell de Salut. En el seu dia sol·licitem ser membres del Consell de la Dona, que personalment considerava importantíssim, a causa del problema que tenim en aquesta societat i que tan afecta als veïns, la Violència de Gènere. També hem col·laborat en el que ha estat possible amb el Consell dels Joves. I hem sol·licitat ser membres del Consell Escolar, del que estem esperant una resposta per poder formar part activa en el.

Sempre he estat un convençut, més encara, un enamorat de la participació ciutadana i per això des que vaig prendre càrrec de la presidència de Fedaveïns, he posat tot la meva obstinació a utilitzar totes les eines al nostre abast per fer arribar la veu de totes les Associacions Veïnals a tots els fòrums on això és possible.

Però som conscients que la participació ciutadana té diversos espais més enllà de les reunions i òrgans de l’Ajuntament. Per això en el seu moment vam fer l’esforç d’engegar una eina eficaç per aconseguir un dels objectius que ens vam proposar i com a actual President de la Federació d’Associacions de Veïns de Gandia desitge transmetre la meua felicitació a tots els que ho estan fent possible.

Sóc conscient que els nous temps requereixen també noves fórmules per a la participació, tot i que seguim i seguirem ficant el valor la tasca de centenars de veïns i veïnes que treballem diàriament de forma incansable des de les distintes Associacions de Veïns i que ha sigut el pilar fonamental des de fa dècades per avançar i fer-nos sentir com a part principal de la nostra ciutat.

Per tant, reitere que cada minut del meu mandat estarà dedicat a intentar que la Participació Ciutadana a la ciutat de Gandia siga una cosa real i no quede en simples gestos o mera xerrameca. Esperem algun dia poder dir que a Gandia els veïns tenim una participació real en la qual se’ns deixe decidir i no solament aportar les nostres idees o acudir als diferents fòrums de participació. Aquest portal de participació pot ser una ferramenta útil per a aquest propòsit i sols em queda demanar ara que la gent el faça seu per aportar les seues idees i decidir quina Gandia vol.

Reiterem el nostre compromís de dedicar tots els nostres esforços a estar a l’altura del que s’espera del moviment veïnal.

Francisco Escrivá Moratal