Sancions econòmiques o beneficis a la comunitat?

descarga-1Davant de situacions d'incivisme la normativa municipal, a través de la Policia Local, té la capacitat d'aplicar sancions a persones que realitzen actes d'alteració de l'ordre públic, contra el domini i mobiliari urbà, etcètera.

Aquest problema reiteratiu pot ocasionar la imposició de sancions econòmiques que busquen castigar les males pràctiques així com dissuadir als ciutadans d'acometre-les. Però són molts els casos on la reiteració planteja el dubte de l'eficàcia d'aquest tipus de sancions, pel que des del Govern Local plantegem la possibilitat d'incloure un model alternatiu i subsidiari que complemente el ja establert.

El nou model plantejat consistix a donar l'opció als ciutadans que han comès una infracció d'evitar el pagament de la sanció econòmica i complir aquesta sanció amb treballs en benefici de la comunitat, podent triar entre les dues possibilitats.

Podeu donar la vostra opinió als comentaris de baix, en aquesta pàgina. D'esta manera intercanviar opinió i crear un debat que porte les propostes endavant el millor possible.

VALORACIONS

A favor

- Evita generar un perjuí econòmic en cas que l'infractor/a tinga una situació econòmica complicada.

- Col·labora en el bon manteniment de la ciutat, generant un impacte directe més visible.

- La sanció aplicada té un efecte conscienciador major que el pagament d'una quantitat econòmica

En contra

- Suposa un menor ingrés econòmic per a la ciutat.

- Major dificultat de gestió que el cobrament de multes.

Deixa els teus comentaris!!!

6 Comments

 1. Millor una mescla dels 2, sanció econòmica i treballs socials. A vore si així s’acaben les ganes de fer mal i embrutar la ciutat.

  Es podria fer com als estats units, cuan es fan treballs socials un agent de policia vigila que es realitze correctament. Clarament els treballs es realitzen en grups.

 2. Per defecte, sanció econòmica, però ambla possibilitat si el sancionat ho dessitge de reemplaçar la sanció per beneficis a la societat

 3. A favor de trabajos sociales. Sobre todo si las infractores son menores de edad. Creo que sería la forma de enseñarles que sus actos acarrean consecuencias.

 4. En quant a les sancions, Qui aplicaria les sancions? Quin horari? Quina ruta?
  Els ciutadans que cometen les infraccions sempre troben com eludir la llei.
  Perquè no pagar impostos? com es fa sobre la circulació dels vehicles.

 5. Els treballs socials com a sanció ajuden a reeducar a l’infractor. Crec que allò ideal seria que, en els casos en que es puga, l’infractor realitzara una tasca orientada a la reparació d’allò que ha fet malbé o algun treball relacionat. Així es reeduca sobre allò en que ha demostrat no estar ben educat.

  Donaria prioritat a aquest tipus de sancions sobre les econòmiques, ja que si bé probablement no siga la tònica principal, podria donar-se el cas que a l’infractor “li sobren els diners” i pague la sanció però continue reincidint sense haber rebut ninguna reeducació social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *