Es tracta de la segona proposta guanyadora que es duu a terme, després del condicionament dels parcs infantils de Jardinet i Tossal.
Una vegada més, es demostra que els models dels Pressupostos Participatius funcionen. Quan la ciutadania vota les seues propostes és perquè sap que existeix eixa necessitat en el seu entorn, i ho fa amb la il·lusió de què isca guanyadora i siga prompte una realitat.
És el que van pensar els pares i mares del col·legi Botànic Cavanilles de Gandia que veien com cada any els seus fills i filles havien de jugar diàriament en el seu pati sense cap zona d’ombra suportant altes temperatures i havent de quedar-se a classe els dies de pluja. Feren la seua proposta al procés dels Pressupostos Participatius de 2019 i va resultar guanyadora. En este següent curs, és ja una realitat.
Durant els últims mesos es va treballar de valent i a contrarellotge perquè esta nova infraestructura estiguera llesta a principi de curs. Per al departament de Participació Ciutadana era el més important especialment este curs que serà més dur de l’habitual per la pandèmia que patim. L’execució de la zona d’ombres s’ha acordat i coordinat amb el centre per tindre en compte les seues necessitats i poder realitzar la millora en període estival. A més esta zona d’ombra s’ha decorat amb elements infantils i colors cridaners perquè faça encara més divertit el moment del joc.
En este sentit destacava Nahuel González, regidor de Participació Ciutadana: “les obres dels pressupostos participatius demostren que allò que ha votat la ciutadania va a fer-se realitat, tot i malgrat la covid i les dificultats actuals, va a dur-se a terme. Som de les poques ciutats que executa les obres pràcticament al cap de pocs mesos de fer les votacions”.
Per la seva banda, Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana, assenyala: “gràcies a la participació de la ciutadania hem aconseguit millorar la tornada a l’escola dels xiquets i xiquetes del Botànic Cavanilles. La participació és fonamental per millorar la nostra ciutat i si ho entenem de forma transversal, millora diferents àmbits com el de l’educació, la sanitat, o el medi ambient, i per això animem a la ciutadania a continuar participant transformant i millorant Gandia”.
La resta de propostes també enllestides
Esta no és l’única de les propostes guanyadores en el procés dels pressupostos participatius de 2019 que s’executarà abans d’acabar l’any. Els mesos d’octubre i novembre es realitzarà la intervenció de prevenció d’incendis forestals en el paratge natural Parpalló Borrell a càrrec de la Brigada Forestal. Consistirà a fer una franja perimetral al centre d’interpretació i en una aclarida selectiva del bosc que envolta l’àrea recreativa. Aquestes accions han estat acordades amb la persona que va fer la proposta ciutadana i amb el Fòrum 21, consell assessor en matèria de territori. L’actuació es realitzarà en una superfície de 5,5 hectàrees.
També s’adjudicaran aviat les obres per millorar la biblioteca de Beniopa, on es renovarà el mobiliari amb el canvi de la fusteria; es rehabilitarà la façana; canviarà el paviment i es millorarà l’accessibilitat amb una rampa d’accés.
Quant al cobriment de la pista de bàsquet, s’ha consensuat la millor solució per al cobriment lateral de la pista amb els clubs i usuaris d’entre diverses alternatives, i actualment s’està redactant el projecte que compta amb el vis i plau de tots els agents.
Pel que fa a l’entrada del col·legi Carmelites també està inclosa i contemplada en un projecte més ampli de remodelació del Carrer Carmelites. S’està valorant poder ampliar provisionalment l’entrada en la zona propera al Mirador del Serpis desplaçant les tanques per guanyar espai a la vorera.
Finalment, la ludoteca de la plaça El.líptica està inclosa i contemplada en un projecte més ampli que és la remodelació del Centre Associatiu Joan Climent i l’ampliació com a Centre Social El.líptica.