9.1. Isabel Gadea
A l’entrada al Grau i Platja de Gandia per la Universitat, tenim un parc amb una gran zona verda i que limita amb la marjal, situat entre el carrer “Els Degans” i la Ronda de l’Àgora (darrere del Residencial Athenea). Aquest parc actualment disposa d’una zona lúdica infantil l’edat mínima és d’aproximadament 7 anys, diverses fonts, bancs i papereres.
El seu major avantatge davant la resta de parcs de la zona, a part del seu immillorable entorn natural, és que té molt bona orientació, és molt assolellat pel que pot ser usat les vesprades d’hivern després de l’escola, i a l’hora disposa d’una gran zona ombrejada per la vegetació que proporciona una temperatura molt agradable durant l’època estival.
Malgrat tots aquests aspectes positius, i de tenir dos col·legis a 5 minuts del mateix, les famílies del Grau, així com els turistes, no van mai a aquest parc excepte per passejar els gossos. El motiu principal que no es faci servir és la gran quantitat d’excrements de gossos, vidres (antics bombones de la Wonderwall) i desfets que literalment ho fan intransitable per a qualsevol persona, i menys un lloc adequat per al joc i gaudi dels nens. Un altre motiu pel qual aquest parc no és utilitzat és perquè tot i la gran quantitat d’espai disponible, la zona de jocs infantils és molt reduïda, i com he comentat anteriorment no apta per a nens menors de 7 anys i destrossada pels gossos que passegen lliurement per ella.
La població del Grau ha augmentat considerablement durant l’última dècada i troba a faltar parcs amb les mateixes condicions que alguns parcs situats a Gandia (parc de les Esclaves, parc Joan Fuster, parc del Jardinet, …).
Propose una adequació d’aquesta zona verda perquè compleixi unes condicions mínimes de salubritat per al joc dels xiquets i poder així fer ús del mateix. Les mesures que considere necessàries són:
1) Neteja a fons del parc (eliminació d’excrements acumulats, vidres, residus plàstics, etc.)
2) Augment de la freqüència de neteja i manteniment.
3) Creació de noves zones infantils integrades en l’entorn natural i adequades per a diferents franges d’edat, amb sòls de cautxú a les zones de joc per als nens de menor edat.
4) Creació d’una zona tancada per deixar solts els gossos i / o barrar les zones infantils perquè aquests no tinguin accés a les mateixes.
5) Inclusió d’aquest parc dins de “L’anella verda”. El “camí la Rodona” connecta aquest parc amb “l’Alqueria del Duc” i “Els Ullals” de manera que seria un nexe d’unió entre la marjal de Gandia i la platja. Seria un espai verd ideal perquè els xiquets pogueren fer activitats d’educació ambiental, per exemple la creació d’una zona de vegetació mediterrània (plantes aromàtiques, alzines, carrasques, màquia mediterrània, etc.)
—
9.2. Maria José
M’agradaria que es creara un parc gran per a gossos al Grau de Gandia