9.1. Isabel Gadea

A l’entrada al Grau  i Platja de Gandia per la Universitat, tenim un parc amb una gran zona verda i que limita amb la marjal, situat entre el carrer “Els Degans” i la Ronda de l’Àgora (darrere del Residencial Athenea). Aquest parc actualment disposa d’una zona lúdica infantil l’edat mínima és d’aproximadament 7 anys, diverses fonts, bancs i papereres.

El seu major avantatge davant la resta de parcs de la zona, a part del seu immillorable entorn natural, és que té molt bona orientació, és molt assolellat pel que pot ser usat les vesprades d’hivern després de l’escola, i a l’hora disposa d’una gran zona ombrejada per la vegetació que proporciona una temperatura molt agradable durant l’època estival.

Malgrat tots aquests aspectes positius, i de tenir dos col·legis a 5 minuts del mateix, les famílies del Grau, així com els turistes, no van mai a aquest parc excepte per passejar els gossos. El motiu principal que no es faci servir és la gran quantitat d’excrements de gossos, vidres (antics bombones de la Wonderwall) i desfets que literalment ho fan intransitable per a qualsevol persona, i menys un lloc adequat per al joc i gaudi dels nens. Un altre motiu pel qual aquest parc no és utilitzat és perquè tot i la gran quantitat d’espai disponible, la zona de jocs infantils és molt reduïda, i com he comentat anteriorment no apta per a nens menors de 7 anys i destrossada pels gossos que passegen lliurement per ella.

La població del Grau ha augmentat considerablement durant l’última dècada i troba a faltar parcs amb les mateixes condicions que alguns parcs situats a Gandia (parc de les Esclaves, parc Joan Fuster, parc del Jardinet, …).

Propose una adequació d’aquesta zona verda perquè compleixi unes condicions mínimes de salubritat per al joc dels xiquets i poder així fer ús del mateix. Les mesures que considere necessàries són:

1) Neteja a fons del parc (eliminació d’excrements acumulats, vidres, residus plàstics, etc.)

2) Augment de la freqüència de neteja i manteniment.

3) Creació de noves zones infantils integrades en l’entorn natural i adequades per a diferents franges d’edat, amb sòls de cautxú a les zones de joc per als nens de menor edat.

4) Creació d’una zona tancada per deixar solts els gossos i / o barrar les zones infantils perquè aquests no tinguin accés a les mateixes.

5) Inclusió d’aquest parc dins de “L’anella verda”. El “camí la Rodona” connecta aquest parc amb “l’Alqueria del Duc” i “Els Ullals” de manera que seria un nexe d’unió entre la marjal de Gandia i la platja. Seria un espai verd ideal perquè els xiquets pogueren fer activitats d’educació ambiental, per exemple la creació d’una zona de vegetació mediterrània (plantes aromàtiques, alzines, carrasques, màquia mediterrània, etc.)

9.2. Maria José

M’agradaria que es creara un parc gran per a gossos al Grau de Gandia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment